1. Nev-Dama.cz
  2. Zajímavosti
  3. Korsika na talíři: ochutnejte tradiční speciality korsické kuchyně

Korsika na talíři: ochutnejte tradiční speciality korsické kuchyně

Sobota, 5.2.2022

Divoká a nespoutaná – tak se většinou popisuje Korsika. Korsika je ale také gurmánským rájem, kde se míchají a prolínají vlivy všech dobyvatelů, kteří Korsiku v její historii ovládali. Na Korsice se dá dnes najít všechno, po čem srdce gastronoma touží.

Kaštany

O tom, jaký význam mají kaštany pro obyvatele Korsiky, svědčí korsické pivo Pietra. Hádáte dobře, vaří se z kaštanů a vůbec není špatné. Po staletí byly kaštany hlavním jídlem chudých. Dnes jsou základem korsické kuchyně, mele se z nich vynikající bezlepková mouka a peče všechno možné. Nejznámějším výrobkem je pulenda, korsický chléb vyrobený z kaštanové mouky, vody a soli. Konzistencí připomíná spíš velký knedlík, na stůl se nosí horký a krájí se drátem.

Beignet – koblihy z kaštanové mouky